zondag 29 november 2015

Happy Birtday Bella

Hoi allemaal,

dit keer een kaartje met een mooie stempel uit de Wild Rose Studio collectieEn dit is het resultaat:


Ik heb een stuk kraft papier gebruikt van 15x30cm en deze, heb ik vervolgens dubbelgevouwen en de randen beinkt met Vintage Photo. Wederom heb ik gebruik gemaakt van het papierblokje van Marianne Design genaamd Artic Winter. ik hou wel van de combinatie blauw en bruin tinten.

Allereerst heb ik een stuk bijpassend blauw cardstock genomen in de maat 14.3x14.3cm en die bewerkt met mijn paper distresser van Prima Marketing. (ik blijf dit een geweldige tool vinden die ik echt megaveel gebruik) daarna de randjes beinkt met Vintage Photo en opgeplakt.
Daarna heb ik een stukje dessinpapier gebruikt met van die mooie ijsbloemen/sneeuwsterren in de maat  14x14cm, wederom randjes bewerkt en be-inkt.

Daarna heb ik stukje bruin dessinpapier genomen en deze afgesneden op de maat 14x4cm, maar deze heb ik aan 1 kant naar me toe afgescheurd (hierdoor krijg je namelijk een wit randje, die je niet krijgt als je de andere kant op scheurt), deze weer be-inkt en horizontaal op de kaart geplakt.

Hierna heb ik met Seambinding lint en distress inkt Faded Jeans zelf een bijpassend kreukel lintje gemaakt en deze met een mooie strik op de kaart bevestigd. hier heb ik nog een kadootjes bedel aan gehangen, want het wordt tenslotte een verjaardagskaartDaarna heb ik als laatste papiertje gekozen voor een mooi geblokt papiertje uit de collectie (10x4.2cm) die ik be-inkt heb en verticaal heb opgeplakt.
Het stempelafdrukje heb ik 2 keer gestempeld met Versafine op aquarell papier van Terschelling, ik heb dit gedaan omdat ik het 3D effect wel erg leuk vindt op stempelafdrukjes.

Ik heb de volgende kleuren gebruikt:

Olifant: Wheatered Wood en Black Soot
Mutsje/kadootjes: Faded Jeans en Vintage Photo
Schaduw: Wheatered Wood


vervolgens heb ik de 2e afdruk op dezelfde manier ingekleurd en toen deze droog waren heb ik het mutsje en de kadootjes op de rand uitgeknipt dit noemen ze ook wel fussy cutting. (oftewel heel precies uitknippen), hierna heb ik deze 2 onderdelen met behulp van foam blokjes op de kaart geplakt zodat er een mooi 3D effect ontstond. Daarna heb ik het afdrukje half gemat op bruin kraftpapier.

Voor ik het afdrukje heb op geplakt heb ik nog een stukje licht blauw crackle lint opgeplakt en toen hierop het afdrukje. De kaart heb ik nog afgemaakt met 2 tags van bruin kraftpapier die ik heb uitgeknipt met mijn figuurschaar met crackle rand. Hierop heb ik Happy Birthday gestempeld

Ik hoop dat jullie hem leuk vinden

tot de volgende keer
xoxo peet


1 opmerking: