woensdag 2 december 2015

Mouse on a Bubble + strik kaart Dutch Doobadoo

Hoi allemaal,

Deze keer heb ik gebruik gemaakt van een hele lieve stempel van Wild Rose Studio,
genaamd Mouse on a Bubble in combinatie met een leuke mal van Dutch DoobadooEn dit is het eindresultaat:


Ik heb beide delen overgetrokken op kraftpapier en de randen beinkt met Vintage photo van Ranger Distress inkt. Daarna heb ik het envelop deel in elkaar geplakt.
Dit deel heb ik daarna beplakt met het dessinpapier van Joy Be Merry, aan de rand van het papier heb ik een kanten lintje geplakt.  Vervolgens heb ik er iets verbandgaas opgeplakt.

In de rechterbovenhoek heb ik diverse bloemen geplakt: Magnolia, Blauwe rozen 25mm en witte rozen 15mm. hier heb ik tevens gebruikt gemaakt van kleine bruine blaadjes.Als laatste heb ik gebruik gemaakt van een banner stans en de bijpassende tekst stempel.


De stempel heb ik met Versafine gestempeld op Aquarell papier van terschelling 200 grams papier.

ik Heb de volgende kleuren gebruikt om de afbeelding in te kleuren:

Muis: Vintage Photo
Kerstbal en Kadootje: Tubled Glass
Muts en sjaal: Festive Berries
Schaduw: Wheatered Wood


voordat ik de afbeelding heb opgeplakt heb ik er een randstans onder geplakt gemaakt met een sneeuwvlokkenstans van JoyIn het rechter boven hoekje heb ik nog een kleine parel sneeuwvlok geplakt als versiering


Dan de kaart:

De bovenrand van de kaart heb ik met een sneeuwvlok stempel bestempeld samen met Vintage Photo. Vervolgens heb ik uit blauw dessinpapier uit het Be merry blok het ondervlak nagetekend en uitgeknipt en opgeplakt.

Vervolgens heb ik uit het blokje uit het creme kleurige papier met behulp van randstansen van Joy, het leuke van deze stansen is dat ze oneindig zijn dus je kunt ze behalve voor een kaartje ook gebruiken voor je Lay Outs. ik vond het iets telicht bij de kaart dus heb ik het bewerkt met Vintage Photo. en daarna heb ik het aan de bovenrand geplakt. het blauwe papier heb ik vervolgens nog bestempeld met een kleine sneeuwvlok stempel met de kleur Vintage Photo.Uit rood dessinpapier uit het zelfde blok van Joy, Be merry heb ik nogmaals een strik over getekend en deze uit geknipt en op de kaart geplakt.

Daarna het ik een stukje gestreept papier genomen uit dezelfde serie en alleen aan 3 kanten tape geplakt zodat er een soort pocket ontstaat. hierin heb ik een kaartje geplakt met de tekst whish list.Benodigdheden:

Dessinpapier Joy Be Merry

Ik hoop dat jullie het leuk vinden, mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag

Tot de volgende keer

xoxo peet

Winterwonderland melkpakje

Hoi allemaal,

Dit keer heb iets gemaakt met het melkpakje van Dutch Doobadoo
En dit is het geworden:Ik heb de mal overgetrokken op bruin kraft papier en de ril lijnen bewerkt met een embossing pen zodat je de vouwlijnen goed kan vouwen.
Voordat ik het melkpakje in elkaar heb geplakt heb ik er papier opgeplakt van Joy de winterlijn van dit najaar Be Merry

Heel mooi vintage papier in lieve zachte kleuren rood, bruin en blauw. met allerlei leuke motieven.
Daarna heb ik het pakje in elkaar geplakt met tacky tape en in de bovenkant heb ik een gaatje gemaakt hierdoor heb ik een kanten lintje gehaald.

Aan de voorkant heb ik diverse dingen geplakt om het te versieren. Uit het blok komt het kaartje met postcard erop. ik heb de randjes bewerkt met ice spruce van Ranger. Daarna heb ik onder dit kaartje een stans van Joy geplakt


ik heb hem passend geknipt zodat hij aan de kant qua maat paste. Op het Pakje heb ik wederom gebruik gemaakt van de bannerstans van Joy en de bijbehorende tekst stempels.

Als laatste heb ik er sneeuwvlokken op geplakt van Dutch Doobadoo Paper Art en een paar bronzen open blaadjes. De bloem die ik erop heb geplakt, heb ik gemaakt met bloemenstans nummer 156. in het hart van de bloem heb ik dit keer geen splitpen gedaan van een parel bloemetje.

Toen alles klaar was heb ik er Stickles op gedaan om het geheel een winters effect te geven.Benodigdheden:

Papierblok Joy: Be Merry


ik hoop dat jullie het leuk vinden, mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag van jullie

Tot de volgende keer

xoxo peet

Let's Get Bizzee Uilen

Hoi allemaal,

vandaag heel iets anders: ik heb onderstaande MDF uiltjes van Let's Get Bizzee omgetoverd tot deze twee schatjes:


En dit is het geworden:
 Allereerst heb ik alle plankjes overgetrokken op het Hout papier van Joy


ik heb ze uitgeknipt en vervolgens met vloeibare lijm van Dutch Doobadoo op de plankjes geplakt. toen alles droog was en geloof me dit duurde niet lang want die lijm van Dutch Doobadoo is geweldig!!!

Ik heb de plankjes iets laten verspringen voor een speelser effect, met de bijgeleverde dunne latjes (die ik ook beplakt heb met het hout papier) plak je de latten aan elkaar vast.

De uil heb ik in gedeeltes gedaan, allereerst heb ik het overgetrokken op dessinpapier en de ogen uitgesneden (dit gaat wat moeilijker als je het papier al op de uil hebt geplakt. daarna heb ik de randen beinkt en het papier opgeplakt op de uil. 
Vervolgens heb ik achter de oogjes een licht stukje papier geplakt en als ogen heb ik wiebel oogjes opgeplakt.Daarna heb ik een driehoekje uitgeknipt voor de neus, en heb ik uit cardstock en uit het gebruikte dessinpapier vleugeltjes geknipt. deze aan de randen bewerkt met Vintage Photo en opgeplakt.
Daarna heb ik bij de roze uil, roze strikjes op de oortjes geplakt.

Voor de groene uil heb ik gebruikt gemaakt van ponsen die ik nog had van EK Succes, maar bloemenstans nummer 160 van Joy, geeft hetzelfde effect alleen in plaats van de bloemen nat te maken en te bewerken heb ik in dit geval niets met de uitgestanste bloemen gedaan
Voor de roze uil heb ik met de bloemenstansen van Joy de bloemen gemaakt, je hebt 5 verschillende soorten ik heb hier nummer 160 gebruikt.

in onderstaand filmpje kan je zien hoe iemand op you tube van de stansen een bloem maakt


onder de bloemen heb ik gebruik gemaakt van een takjes stans van Joy genaamd vintage flourishes


Om het een beetje te breken heb ik gebruik gemaakt van een fijne takjes pons van Martha Stewart, die binnenkort te koop is in de winkel.

In het hart van de bloemen heb ik gebruik gemaakt van parel brads en bij de groene uil heb ik plakparels genomen. de mini bloemetjes heb ik gemaakt met een mini ponsje uit eigen collectie.

Voordat ik de bloemen heb opgeplakt heb ik met een swirl stempel van CraftEmotion gestempeld met Versamark inkt en er toen witte embossingpoeder opgestrooid.
 De tekst die ik op de groene uil heb gebruikt komt uit de banner stempelteksten van JoyVerder heb ik beide uilen bewerkt met glitterlijm van Ranger, Stickles genaamd, ik maak zelf altijd gebruik van de kleur Stardust, deze kleur geeft een subtiele glitter. zoals ik vaker zeg maar dat is echt heel persoonlijk mag er bij mijn kaarten wel iets glitter op zitten maar het moet niet te veel zijn (nogmaals dit is echt persoonlijke smaak!!!)


Benodigdheden:


Ik hoop dat jullie het leuk vinden, mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag van jullie!!

Tot de volgende keer

xoxo peet

Kerstklok Dutch Doobadoo

Hoi allemaal,

Deze keer heb ik de leuke kerstklok van Dutch Doobadoo gebruikt om een kaart mee te maken


En dit is het geworden:

 

Ik heb de mal 1x overgetrokken op kraft papier, vervolgens de binnenste overgetrokken op dessin papier van de Frozen collectie van Craft and You. deze kleine klok heb ik op wit cardstock geplakt die heb ik uitgeknipt zodat er een smal randje ontstaat. De randjes zijn beinkt met Ice Spruce en Vintage Photo van Ranger Distress inkt.

Als plaatje heb ik gekozen voor een vrolijke sokkenafbeelding van een knipvel van Studio Light Winter Memories


de sokken heb ik bewerk met Transparante gel van Viva Decor, na het opdrogen van deze gel ontstaat er een mooi glans laagje
onder het plaatje zitten verbandsgaas en een mooie randmal van JoyDeze mal heb ik uitgestansd uit wit cardstock en de randjes ervan heb ik bewerkt met Vintage Photo.
Ik had nog wat bruin rest papier liggen welke ik tot een kleine rechthoek heb gescheurd. Als je naar je toescheurt ontstaat een mooie witte rand voor vintage effect.

Op de kaart heb ik verder nog gebruikt: een witte Magnoliabloem, sterren en sneeuwsterren van Dutch Doobadoo Paper Art, een bronzen bedel wantjes en de tekst Snow en Kisses van de winter paper art van Dutch Doobadoo.
Onder de Magnolia bloem heb ik een pons gebruikt van kleine takjes (Martha Stewart) deze pons is binnen kort te verkrijgen bij de Meyerij!!

Om het geheel af te maken heb ik een gaatje gemaakt boven in de klok en hier heb ik crackle lint doorheen gehaald en samen met Stormy Sky van Ranger heb ik seambinding lint gekleurd die past bij de kleur van het dessinpapier en de kleuren blauw van de sokken.Benodigdheden:


Ik hoop dat jullie het mooi vinden

Tot de Volgende keer

xoxo peet


Wild Rose Studio Bella and Friends

Hoi allemaal,

Dit keer weer eens een kaartje met daarop 'n stempel van wild Rose Studio genaamd Bella and Friend


En dit is het resultaat:


Allereerst heb ik een stuk carstock van 15 x 30cm als basismaat. Hierop heb ik een stuk dessinpapier geplakt van Craft and You de Tea Time collectie, de maat hiervan is 14.3 x 14.3cm.

de randen heb ik licht bewerkt met Stormy Sky van Ranger distress inkt.

Hierop heb ik aan de rechterkant, op ongeveer 1 cm van de rechterrand een grosgrain lintje geplakt met gestikte rand.
Vervolgens heb ik uit blauw cardstock de kantrang gestand met de chandelier stans van Joy. hierop heb ik het stempelafdrukje geplakt.

Het afdrukje heb ik gestempeld met Versafine op Aquarell papier en ingekleurd met distress inkt van Ranger


Ik heb de volgende kleuren gebruikt:

Olifantjes : Wheatered Wood
Binnekant Oortjes: Victorian Velvet
Vlinders: Victorian Velvet
Gras: Peeled Paint
Randjes beinkt met: Stormy Sky

Voor ik het afdrukje op de kaart heb geplakt heb ik er eerst een crackle lintje opgeplakt en daarover een wit kanten lintje.

Als verdere versiering heb ik een blauw strikje genomen en een dubbel hart bedel. Verder heb ik in de hoek mooie hortensia's, cherryblossoms en rozen geplakt.
Als laatste zitten op de hoeken plakparels en heb ik er weer kleine vlinders op geplakt van Dutch Doobadoo Paper Art.

Benodigdheden:


Hoop dat jullie hem weer leuk vinden

Tot de volgende keer

xoxo peet

Snowglobe Dutch Doobadoo Frozen

Hoi allemaal,

Vandaag heb ik gebruik gemaakt van een mail van Dutch doobadoo genaamd Snowglobe:


En dit is het resultaat:Ik heb de mal 2x compleet overgetekend op wit cardstock en uitgeknipt(als je een gewone kaart maakt dan volstaat 1x, maar maak je een schudkaart die qua gewicht zwaarder is dan moet je hem 2x uitsnijden, vervolgens heb ik het randje nog een keer overgetrokken op wit cardstock en ook uitgeknipt zodat je een dun randje krijgt, dit heb ik gedaan omdat ik van deze mal een schudkaart oftewel Shakercard wil maken,

LET OP knip de rand iets breder uit zodat je hier de foam onder kan verstoppen, op mijn kaartje piept het er af en toe onderuit. Plak hier tackytape op aan de achterkant.
Daarna heb ik de bol ook nog een keer overgetrokken op Mica doe dit met een stift want potlood zie je hier niet op!!

toen ik dat gedaan heb de mal nog 1x overgetrokken op een stuk Dessinpapier uit de Frozen Collectie van Craft and You. dit heb ik namelijk als achtergrond gebruikt voor de schudkaart. Maar je zou hiervoor natuurlijk ook een stempelafdrukje kunnen gebruiken of een knipvel plaatje.


Het in elkaar zetten van de delen gaat als volgt:

Stap 1: plak de afbeelding op 1 deel van de compleet over getrokken globe
Stap 2: plak vervolgens dunne reepjes foam tape iets van de rand af op deze afbeelding(ik ben iets van de rand afgebleven , dat is mooier als je straks de bovenlaag erop gaat plakken)
Stap 3: Knip het nagetekende bol op Mica uit en plak hierop de uitgeknipte rand van de Globe.

Nu ontstaan er dus 2 delen, 1x een deel met complete achterkant met hierop het plaatje en de foam tape rand en 1x een deel van de globe het Mica met de globe rand erop geplakt. plak op de achter

Stap 4: leg een klein beetje sequins(pailletjes), kraaltjes, flakes (wat je ook maar wil gebruiken als inhoud van de schudkaart) in het midden van de kaart
Stap 5: haal de achterkant van de tacky tape en de foam tape af en plak de 2 delen op elkaar.
Stap 6: plak nu de 2e uitgeknipte volledige globe en plak deze op de onder rand van de kaart zodat er een dubbele kaart ontstaat.

Versiering:

Ik heb deze snowglobe versiert met de volgende dingen: als eerste heb ik met behulp van een bloemenstans van Joy nummer 156, deze mal heb ik 1x uitgesneden uit wit cardstock en 1x uit de rest van het dessinpapier dat ik heb gebruikt als achtergrond plaatje.

 
 Dit een link naar een pagina op You Tube zodat je kan zien hoe de bloemen worden gemaakt:Uit een mal/stans van Marianne design heb ik de sneeuwvlokken gestanst die ik op de rand van de globe heb verwerkt

Dit is 1 stans maar hij snijd allemaal verschillende sneeuwvlokjes uit (deze stans verkoop ik ook in Gears, Hartjes en Sterren!!) ik heb ze uit wit cardstock en uit het dessinpapier gesneden. randjes iets bewerkt met Vintage Photo en door elkaar op de rand van de sneeuwbol geplakt.op de bodem van de snowglobe heb ik het volgende geplakt: eerst een stukje dessinpapier (overgetrokken met de mal) die heb ik opgeplakt en er vervolgens een stukje kant lint opgeplakt. hierop een randstans van Joy met sterren die heb ik uit lichtblauw carstock gesneden.Vervolgens heb ik met behulp van de Tonic Swirls stans uit dessinpapier een paar swirls gesneden die ik heb opgeplakt. hierop de zelfgemaakte bloemen.

Het geheel is afgewerkt met de Bannerstans van Joy met de bijpassende tekst stempels.

Zoals het jullie misschien al is opgevallen heb ik de bannerstans en bij behorende teksten de laatste tijd veel gebruikt maar het is gewoon een superstans en heel veelzijdig en ik gebruik ze gewoon graag :)

Als laatste versiering heb ik een tekstje gebruikt van Dutch Doobadoo Paper Art Winter en heb ik 3D sneeuw gebruikt om het geheel af te maken.

Benodigdheden:

kijk bij selectie joy in de winkel er zijn 5 soorten van nr. 156 tot nr 161

ik hoop dat jullie het leuk vinden mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag van je

demeyerij@hotmail.com

Tot de volgende keer

xoxo peet