zondag 29 november 2015

Wild Rose Studio Annabelle met kruiwagen

Hoi allemaal,

Deze kaart die ik nu uitleg is er weer 1 van een favoriet stempel merk van mij Wild Rose Studio genaamd Annebelle with barrow

En dit is wat ik ermee heb gemaakt:


Als basis heb ik een stuk cardstock gebruikt van 15 x 30cm, deze heb ik dubbel gevouwen en de randjes bewerkt met Vintage photo.

Aangezien de stempel een tuin thema heeft heb ik gebruik gemaakt van een hele mooie romantische vintage collectie van Craft for You genaamd Tea Time, vol met bloemen, zachte kleurtjes in bruin, groen en roze. Deze collectie bestaat uit 12 verschillende dessins (6 vel dubbelzijdig x 2)
De randjes heb ik bewerkt met de distresstool en daarna Vintage Photo.

Onder het stempelafdrukje heb ik gebruik gemaakt van een super mooie stans van Joy genaamd Chandelier, een mooie kant rand met bijpassende kroonluchter.de stans heb ik links op de kaart geplakt en daarop zit een stempel afdrukje, deze afdruk heb ik vervolgens gemat op groen cardstock (genaamd Hillary) en daarna op roze cardstock (genaamd Rose Petals). 

De afdruk is ingekleurd met de volgende kleuren:

Jurk/Hoed en Gras: Shabby Shutters en Peeled Paint
Bloemen: Spun Sugar en Worn Lipstick
Huid: Tattered Rose
Schaapje en vogeltje: Wheatered Wood

Verder heb ik ook nog gebruikt gemaakt van Seambinding lint, die ik heb gekleurd met Worn Lipstick, voor het drogen heb ik het lint gekreukeld. onder de seambinding heb ik nog roze crackle lint geplakt. Op het lint heb ik parelmoeren bloemetjes geplakt en een teksttag van Lillibet.

Verder embellishments zijn kleine plakpareltjes op de hoeken, Vlinders van Dutch Doobadoo Paper Art en dubbel parelint. De kaart heb ik afgemaakt met hortensia bloemen, rozen, gypso, rozenknoppen en cherryblossoms uit de winkel. Onder de bloemen zitten nog open metalen bronzen blaadjes.

Benodigdheden:

Dubbel Parel lint:
  

Ik hoop dat jullie het wat vinden, als je vragen hebt hoor ik het graag
Tot de volgende keer

xoxo peetMixed Media Stars

Hoi allemaal,

deze keer een kaartje met het geweldige ouderwetse natuurproduct Bister


wij verkopen het in de winkel in 8 kleuren in zakjes van 10 gram, in de kleuren: Rood, Blauw, Geel Groen, Mahonie, Bruin, Zwart en Naturel.
Naast workshops heb ik het op de meeste beurzen Bister bij me en demonstreer ermee, als ik de voorbeelden niet meegeef aan de klanten dan bewaar ik de stukjes en naderhand maak ik er dan leuke stoere kaarten mee zoals de volgende kaart er eentje van is:De Basis van de kaart is een stuk blauw cardstock, hier heb ik vervolgens het Bister voorbeeld op geplakt.

Ik heb de Bister kleuren rood en blauw gebruikt met de natte techniek zoals ik het noem, oftewel eerst je aquarell papier goed nat maken en dan beetje bijbeetje het Bister poeder erop strooien. Doordat het papier al nat is gaat het poeder direct aan het werk en door het papier een beetje te bewegen speel je zoals ik dat noem met de kleuren. Zodra je tevreden bent kan je het aan de lucht laten drogen of je gebruikt een heat tool om het te versnellen.

Hierna heb ik met de mooie stempels van Carabelle Studio afdrukjes gemaaktEerst heb ik met de stipjes stempel met Versafine Black Onyx de zwartje puntjes gestempeld en daarna, heb ik met witte Gesso en met Distress inkt Vintage Photo met de middelste stempel gestempeld.


Als allerlaatste heb ik met nog een stempel van Carabelle Studio de leuke tekst gestempeld

GOOD FRIENDS ARE LIKE STARS YOU CAN'T ALWAYS SEE THEM BUT THEY ARE ALWAYS THERE

Deze tekst heb ik gestempeld met Versafine en daarna heb ik deze tekst opgeplakt met Matte Medium Gel.Benodigdheden:


Hoop dat je het leuk vinden
Tot de volgende keer

xoxo peet

Pink Romance

Hoi allemaal,

Dit keer wederom een knipvel, alleen hoef je het niet zelf uit te knippen maar simpelweg het plaatje uit te drukken


En dit is wat ik ervan heb gemaakt:zulke mooie romantische plaatjes, waar je bij wegdroomt, wie wil nou niet een kaartje gemaakt met een afbeelding van dit knipvel.

De basis is zoals altijd de maat 15 x 30cm ik heb hier kraftpapier gebruikt omdat het zo mooi bij roze past. Hierop het ik een roze stuk dessinpapier geplakt uit mijn eigen voorraad (ik weet het merk niet meer sorry hiervoor) de maat is 14.5 x 14.5cm, de randjes zijn weer bewerkt met mijn papier distresser en beinkt met Vintage Photo.

Daarna heb ik er een stuk verbandsgaas opgeplakt. Het uitgedrukte plaatje heb ik gemat op roze cardstock en daarna uitgeknipt met een figuur schaar en het vervolgens nog een keer op wit cardstock geplakt, de randjes zijn weer bewerkt met Vintage Photo. Dit geheel heb ik toen op het gaas geplakt.

Daarna heb ik er vlinders van Dutch Doobadoo Paper Art op geplakt, de lijfjes zijn versierd met kleine plakparels voor extra versiering.ipv een tekst heb ik een kant en klare sticker gebruikt van Lillibet. en het parel hartje maakt het af, ook de hoeken zijn versierd met ivoor kleurige plakparels.

Als allerlaatste heb ik de kaart versierd met mooie bloemen uit de winkel, ik heb een grote Gardenia gebruikt, Anjers, rozen en frisse groene blaadjes.

Ik hoop dat jullie het mooi vinden

Tot de volgende keer
xoxo peet

Mannenkaart knipvel

Hoi allemaal,

voor de verandering eens een mannenkaart gemaakt in combinatie met een knipvel van Studio light


En dit is de kaart geworden:Zoals altijd is de basismaat van mijn kaart 15x30cm, deze heb ik dubbel gevouwen en de randen
be-inkt met Vintage Photo.

Daarna het ik stuk hout papier gebruikt uit het blok van Joy Wood grainWederom heb ik een stuk Seambinding lint gekleurd met Vintage Photo gemengd met een beetje Wild Honey en water.Verder heb ik op de kaart enkele bronzen Gears geplakt om het geheel een grungy look te geven. Op de hoeken van de afbeelding heb ik 2 sterren studs bevestigd en op het hoekje van de kaart zit een bronzen hoekje van filigraan.

Op de kaart zie je ook enkele vlekken gestempeld, deze supergave grunge vlekken komen uit een stempelset van Joy
Als laatste heb ik een banner/label uit gestanst en hierop heb ik met de bijbehorende stempels er Happy Birthday op gestempeld, 1x met Vintage Photo en 1x met Versafine, zo is er een soort schaduw effect ontstaan.

 


Benodigdheden:


Hoop dat jullie het leuk vinden

graag tot de volgende keer
xoxo peet


Happy Birtday Bella

Hoi allemaal,

dit keer een kaartje met een mooie stempel uit de Wild Rose Studio collectieEn dit is het resultaat:


Ik heb een stuk kraft papier gebruikt van 15x30cm en deze, heb ik vervolgens dubbelgevouwen en de randen beinkt met Vintage Photo. Wederom heb ik gebruik gemaakt van het papierblokje van Marianne Design genaamd Artic Winter. ik hou wel van de combinatie blauw en bruin tinten.

Allereerst heb ik een stuk bijpassend blauw cardstock genomen in de maat 14.3x14.3cm en die bewerkt met mijn paper distresser van Prima Marketing. (ik blijf dit een geweldige tool vinden die ik echt megaveel gebruik) daarna de randjes beinkt met Vintage Photo en opgeplakt.
Daarna heb ik een stukje dessinpapier gebruikt met van die mooie ijsbloemen/sneeuwsterren in de maat  14x14cm, wederom randjes bewerkt en be-inkt.

Daarna heb ik stukje bruin dessinpapier genomen en deze afgesneden op de maat 14x4cm, maar deze heb ik aan 1 kant naar me toe afgescheurd (hierdoor krijg je namelijk een wit randje, die je niet krijgt als je de andere kant op scheurt), deze weer be-inkt en horizontaal op de kaart geplakt.

Hierna heb ik met Seambinding lint en distress inkt Faded Jeans zelf een bijpassend kreukel lintje gemaakt en deze met een mooie strik op de kaart bevestigd. hier heb ik nog een kadootjes bedel aan gehangen, want het wordt tenslotte een verjaardagskaartDaarna heb ik als laatste papiertje gekozen voor een mooi geblokt papiertje uit de collectie (10x4.2cm) die ik be-inkt heb en verticaal heb opgeplakt.
Het stempelafdrukje heb ik 2 keer gestempeld met Versafine op aquarell papier van Terschelling, ik heb dit gedaan omdat ik het 3D effect wel erg leuk vindt op stempelafdrukjes.

Ik heb de volgende kleuren gebruikt:

Olifant: Wheatered Wood en Black Soot
Mutsje/kadootjes: Faded Jeans en Vintage Photo
Schaduw: Wheatered Wood


vervolgens heb ik de 2e afdruk op dezelfde manier ingekleurd en toen deze droog waren heb ik het mutsje en de kadootjes op de rand uitgeknipt dit noemen ze ook wel fussy cutting. (oftewel heel precies uitknippen), hierna heb ik deze 2 onderdelen met behulp van foam blokjes op de kaart geplakt zodat er een mooi 3D effect ontstond. Daarna heb ik het afdrukje half gemat op bruin kraftpapier.

Voor ik het afdrukje heb op geplakt heb ik nog een stukje licht blauw crackle lint opgeplakt en toen hierop het afdrukje. De kaart heb ik nog afgemaakt met 2 tags van bruin kraftpapier die ik heb uitgeknipt met mijn figuurschaar met crackle rand. Hierop heb ik Happy Birthday gestempeld

Ik hoop dat jullie hem leuk vinden

tot de volgende keer
xoxo peet


zaterdag 28 november 2015

Persuit of Happiness

Hoi allemaal,

Dit keer iets anders dan wat je van me gewend bent maar mijn god wat is dit geweldig papier:

Persuit of Happiness van Santoro Mirabell

Dit papierblok heb ik bij de papier setjes staan, zodat als je niet het hele blok wil aanschaffen je een deel van het blok kan kopen. (de link zal ik onderaan het bericht schrijven)

En dit is wat ik ervan heb gemaakt:de kaart die ik heb gemaakt heb ik gecombineerd met een Decoupage blok van dezelfde serieik heb deze mooie dame gebruikt, zo lief... heb het 3D setje in elkaar geplakt met foam blokjes om die mooie 3D dimensie te krijgen, maar je kan natuurlijk ook kit nemen dat is wat je zelf zijnder vindt. Het geheel heb ik extra bewerkt met stickles voor een beetje meer glitter haha
op de hoeken heb ik kleine filigraan hoekjes geplakt als extra accent.

Uit de winkel heb ik diverse bloemen gebruikt, onder anderen cherry blossom in de kleuren gebroken wit en zalm roze onder de roze bloem heb ik een filigraag bloem geplat om t extra dimensie te geven.

Het roze lintje wat jullie zien op de kaart is Seambinding wat ik heb gekleurd met Distress inkt Tattered Rose zodat het qua kleur matched met de bloemen en het papier.

Deze methode is heel simpel:

Je neemt de kleur inkt die past bij je dessin papier en drukt dit een paar keer op je craft sheet, hier spuit je met een spuitflesje of mini mister water bij en vermengt dit met de inkt zodat je gekleurd water krijgt. vervolgens neem je een stuk seambinding en haalt dit door de inkt/water mengsel.
Zodra het lint de kleur heeft aangenomen droog je het met een heat tool, wil je extra kreukel effect zoals op de kaart te zien is dan verfrommel je het lint eerst voor je het droogt.

Als laatste heb ik de kaart versiert met vlinders van Dutch Doobadoo PaperART butterfly, op het lijfje heb ik nog wat kleine plakpareltjes geplakt.Benodigdheden:


Hoop dat jullie het wat vinden

Tot de volgende keer
xoxo peet

Hoi allemaal,

dit keer heb ik een kaart gemaakt met de Boek mal van Dutch Doobadoo


En dit is het resultaat:


Allereerst heb ik de buitenste rand overgetrokken op wit cardstock en de randjes heb ik daarna bewerkt met de distresstool van Prima Marketing en daarna heb ik ze gekleurd met distress inkt Stormy Sky.

Hier heb ik de binnenrand overgetrokken van de mal op het leuke dessin papier van Joy


Daarna heb ik de binnenste mal ook overgetrokken op het dessinpapier maar dit deel heb ik daarna op wit cardstock geplakt, om de overgang mooier te laten uitkomen (de 2 vellen liggen qua kleur heel dicht bij elkaar en door de bovenste te matten op cardstock breng je er diepte in.

Ik heb de delen nog niet op elkaar geplakt maar ben eest bezig gegaan met de bovenste "bladzijde".
Bij dit mooie maritieme papier heb je ook leuke stempels en stansen.
De stempels zijn er in 2 soorten: de plaatjes en de tekst stempelsvan de plaatjes stempel heb ik de vuurtoren gebruiktDeze stempel heb ik met Versafine inkt gestempeld op aquarel papier van Terschelling en daarna ingekleurd met distress inkt van Ranger

vuurtoren Pumice Stone
Licht van de toren Wild Honey
Huisjes en de rand Vintage Photo
Lucht Stormy Sky

de tekst stempel is


 Ik heb de tekst links onder gebruikt: "There is one SHIP that cannot sink FRIENDSHIP"  wederom
gestempeld met Versafine en daarna heb ik de tekst uitgeknipt met een figuurschaar


Daarna heb ik verbandgaas op deze bladzijde geplakt een beetje verfrommeld opgeplakt :) aan de rechterkant waar de tekst zit heb ik twine erom heen gewikkeld en gestrikt.
Toen heb ik de kaart in elkaar gezet met behulp van foam blokjes zodat het boek diepte krijgt.

Om de kaart af te maken heb ik van Dutch Doobadoo PaperArt Maritiem enkele schelpen geknipt en een zeester, de randjes zijn bewerkt met Vintage Photo. Als laatste heb ik er bronzen bedel opgeplakt met een anker.

Benodigdheden:

Dessin papier: Joy Sea Shore

Hoop dat jullie het leuk vinden

tot de volgende keer
xoxo peet


Van Oud naar Nieuw 3

Hoi allemaal,

dit is de 3e kaart

Together Forever


Hier een kaartje met weer een geweldige stempel van mijn favoriete stempelmerk Lily of the Valley, "Together Forever". In mijn voorraad vond ik nog een klein setje van het heerlijke My Minds Eye papier, de Ooh La La for Him collectie. Wederom heb ik een bijpassende box gemaakt bij de kaart.

De Sketch die ik gebruikt heb is van de maandelijkse wedstrijd van de Crazy Meiden Club.

En dit is het resultaat:


Het stempelafdrukje is er eentje van Lily of the Valley, Together Forever, ik heb het gestempeld met Versafine op aquarell papier van Terschelling en ingekleurd met Distress inkt van Ranger. De tekst stempel is de tekst die hoort bij de stempel (er zitten er 2 in de verpakking).
Haar Vintage Photo, Wild Honey en Antique Linen
Jurk en spencer Iced Spruce
Strik en blouse Wild Honey
Schoenen en schommel Vintage photo
Schaduw Wheatered Wood

De doos en de kaart heb ik versierd met bloemen:

Rozen, blaadjes en rozenknoppenDe binnenkant van de kaart heb ik aangekleed met randjes geponst met ponsen van Martha Stewart en ook in de binnenkant van deze kaart heb ik een envelop gemaakt zodat je er een boodschap in kan doen door middel van bv een tag of je kan er geld of een tegoedbon in doen.

Verder heb ik de rechterkant versierd met cardstock en een lintje cab organza met een satijnen rand bijpassend bij het dessinpapier. Het witte cardstock heb ik bestempeld met een script stempel voor de vintage look van de kaart.
Als laatste heb ik er een dubbel hartjes bedel op geplakt.

Boodschappenlijstje:

Stempel: Lily of the Valley "Together Forever"
Design papier: My Minds Eye Ooh La La for Him collectie
Gereedschap: Martha Stewart pons Arch Lattice

Ik hoop dat jullie het leuk vinden

tot de volgende keer
xoxo peet