maandag 24 augustus 2015

Mixed Media Deurhanger

Hoi allemaal,

Deze keer iets op Mixed Media gebied, ik een saaie Deurhanger van Dutch DoobaDoo allereerst maar eens bewerkt met Gesso, Toen de gesso droog was heb ik een Mask gebruikt van Dutch Doobadoo genaamd Chicken wire, dit heb ik goed laten drogen.



Vervolgens heb ik er allerlei dingen op geplakt die ik in mijn bakje bewaar ( ik gooi bijna nooit iets weg en kan alles gebruiken, bierdopjes kapotte horloges, stukken hout, enz) en metaal artikelen uit de winkel. Ook heb ik diverse bloemen opgeplakt en het resultaat is dit geworden


Toen alles droog was heb ik zelf 2 kleuren verfspray gemaakt, hiervoor vul ik een spuitflesje voor 3/4 met water en vervolgens voeg ik beetje bij beetje acrylverf toe tot ik de juiste kleur oftewel dikte heb bereikt (hoe minder verf je gebruikt hoe transparanter de spray zal worden)

uiteindelijk heb ik gekozen voor de kleuren Mauve (oud roze) en Sea breeze (mintgroen)







Ik heb toen alle verf droog was, nog spetters gemaakt met water verdunde Gesso en als allerlaatste heb ik vanuit halve meter hoogte zwarte Bombay inkt erop gedruppeld zodat het mooi uit elkaar spatte en een beetje schuin gehouden zodat de dikke druppels nog iets uit liepen.


Dit complete project heb ik afgelakt met Matte Gel Medium omdat ik het ook meeneem als voorbeeld op de beurzen en daardoor voorkom ik dat ik er vingers op krijg of dat er iets mee kan gebeuren)
 
Benodigdheden voor dit Project:
 
Deurhanger: Dutch Doobadoo
Verf: Americana mauve en Seabreeze
Metaal: uit de winkel diverse soorten
 
 
Hoop dat jullie hem leuk vinden als je vragen hebt hoor ik het graag
 
Tot de volgende keer
liefs petra xoxo
 



CraftEmotion Romantic Provence

Hoi allemaal,

CraftEmotion Romantic Provence

met deze superleuke frisse romantische papierblok heb ik een leuke verjaardagskaart gemaakt


De basis maat van de kaart is 15x15cm, de randen heb ik bewerkt met mijn favoriete tool de Distresser van Prima Marketing, daana een kleurtje gegeven met dusty concord, een mooie paarse kleur die perfect bij het papier past.

Vervolgens heb ik het papier met een muur motieg gebruikt (14.5x14.5cm), daarna heb ik een stukje van het bloemetjes papier genomen welke ik heb gemat op paars carstock.

de 2 linten zijnkant en hierop heb ik een parel lint geplakt, omdat het lint plat is aan de achterkant ookwel flatback genoemd ligt hij mooi op de kaart. Als laatste heb ik er een paar bloemetjes op geplakt uit de winkel en in dit geval, paarse cherry blossom, roosjes, en witte hortensia.

De mooie vlinder van Dutch Doobadoo is van papier (Paper ART) en deze heb ik iets paars gemaakt en op een houten vlindertje geplakt, het lijfje van de papieren vlinder heb ik beplakt met kleine plakpareltjes (deze blijven meestal over van een setje en staan super hierop)



 
Het afdrukje is een magnolia, gestempeld op aquarell papier van Terschelling met Versafine, moet zeggen deze inkt is echt mn favoriet, een mooie scherpe afdruken perfect voor het inkleuren van Distress Inkt!!
 
 

 
Benodigdheden Kaart: als je op de blauwe tekst klikt kom je terecht in de winkel
 
Papier: Romantic Provence van CraftEmotion
Lint: parel lint flatback Ivoor
Kant: Marianne Design Kant Wit
Bloemen: cherry blossom paars
rozenknop ivoor
Cardstock: groen, wit en paars
 
Distress kleuren gebruikt voor het inkleuren
Gezicht: Tattered Rose
Haar: Vintage Photo en Antique Linen
Jurk/kadootje: Milled Lavender en Dusty Concord
Sokken en Schaduw: Wettered Wood


Hoop dat jullie hem leuk vinden tot de volgende keer
Liefs petra
xoxo